Guvernul Orban propune inlocuirea alocatiilor pentru copii cu vouchere

0
83

Actualul Guvern are in vedere ca alocatiile pentru copii sa fie înlocuite cu vouchere. Propunerea ar fi o masura prin care statul doreste sa se asigure ca banii primiti pentru minori vor fi cheltuiti exclusiv in interesul acestora.

Anunțul a fost facut, luni, de catre premierul interimar Ludovic Orban. “Am dat un exemplu, in alte tari, pentru a stimula familiile cu mai multi copii, exista o reducere a impozitului, tot o forma de sprijin al familiei. Se pot gasi soluții prin care sa ne asiguram ca banii vor fi cheltuiti numai in interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdata n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie in aceasta privinta”, a spus Ludovic Orban.

Amintim ca, la inceputul acestui an, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii ce prevedea dublarea alocatiilor pentru copiii din Romania. Cu toate acestea, pe 10 ianuarie, Ludovic Orban a declarat ca Executivul va amana termenul de intrare in vigoare a Legii privind dublarea alocatiilor. Atunci, premierul a spus atunci ca amanarea va fi valabila pana cand vor fi gasite resurse financiare si ca, cel mai probabil, banii pentru dublarea alocatiilor vor fi alocati la rectificarea din iulie.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here