14 locuri din Australia, inainte si dupa incendiile devastatoare

0
108

Incendiile din Australia au schimbat complet zonele pe care le-au mistuit.

Proportiile dezastrului sunt devastatoare: jumatate de miliard de animale au murit in urma incendiilor din statul New South Wales, arata Universitatea din Sydney, in timp ce peste 3.000 de case au fost distruse sau afectate.

Peste 100 de focare continua sa devasteze suprafete intinse iar autoritatile locale, citate de the Guardian, au anuntat ca ploile si temperaturile scazute cel mai probabil nu vor fi suficiente pentru a stinge incendiile de vegetatie.

Fumul de la incendiile din Australia este de asteptat sa faca cel putin „un tur complet” in jurul lumii si sa revina deasupra tarii, au avertizat oamenii de stiinta de la NASA, citati de CNN.

Agentia spatiala a anuntat ca fumul a circulat „pe aproape jumstate din suprafata Pamantului” si a afectat calitatea aerului in mai multe tari. Fumul de la incendiile din Australia „deterioreaza mult calitatea aerului” in Noua Zeelanda, situata la mii de kilometri, unde deja a lasat urme asupra ghetarilor care au capatat o nuanta de crem.

Bored Panda prezinta o serie de imagini impresionante care surprind „cicatricile” provocate de incendiile din Australia: