Atentie pescari! Prohibitia la salau si biban, posibil sa inceapa mai devreme

0
180

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) doreste ca anul acesta prohibitia pescuitului la salau si biban sa inceapa mai devreme decat prohibitia generala a pescuitului.

In proiectul de act normativ supus in aceasta perioada dezbaterii publice pe site-ul Agentiei Nationale pentru pescuit si Acvacultura (ANPA) prohibitia generala este propusa pe data de 4 aprilie, transmite Agerpres.

Ion Munteanu, Guvernatorul Rezervatiei, a explicat propunerea prin faptul ca cele doua specii de pesti se reproduc mai devreme decat celelalte si a mentionat ca ar fi pentru prima oara cand s-ar recunoaste acest lucru.

Pescarii au solicitat insa modificarea perioadei de prohibitie a scrumbiei, astfel incat aceasta sa fie de 10, nu de 15 zile, cum prevede propunerea actuala de act normativ, dar si interzicerea pescuitului pe canalul Lipoveni.

Propunerile autoritatilor si pescarilor tulceni vor fi inaintate ANPA pentru a fi incluse in actul normativ care va fi aprobat printr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii si cel al Mediului.