Zile libere pentru angajatii sistemului de invatamant, in functie de cultul religios

0
101

Angajatii din invatamant vor beneficia de zile libere in Vinerea Mare, prima si a doua zi de Pasti si in prima si a doua zi de Rusalii, in functie de data la care sunt celebrate acestea de cultul religios legal, crestin de care apartin.

Liberele au fost acceptate in urma unei propuneri legislative adoptate, miercuri, in unanimitate (92 de voturi „pentru”), de Senat, in calitate de camera decizionala, transmite Agerpres.

Proiectul prevede ca salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin de care apartin, cat si pentru alt cult crestin vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

La stabilirea structurii anului scolar, Ministerul Educatiei si Cercetarii va avea in vedere: pentru beneficiarii directi ai educatiei si formarii profesionale care apartin de un cult religios legal, crestin, acordarea zilelor libere pentru Vinerea Mare, prima si a doua zi de Paste, prima si a doua zi de Rusalii se face in functie de data la care sunt celebrate de acel cult.

De asemenea, ministerul va avea in vedere includerea a doua zile libere suplimentare pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru beneficiarii directi ai educatiei si formarii profesionale apartinand acestora.

Sursa foto: Radio Romania Cultural

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here