In curand, vom putea plati cu palma

0
101

Plata cu telefonul sau cardul va fi considerata in curand demodata, daca cel mai nou proiect Amazon va ajunge sa fie adoptat pe scara larga.

Gigantul american lucreaza la un terminal care poate fi folosit in magazinele fizice pentru plata cu palma. Principiul este foarte simplu avand in vedere fatulca amprenta palmei este unica pentru fiecare om, asa cum sunt si indicatoarele unui card. Practic, datele unui card sunt „atasate” imaginii unei palme intr-un sistem informatic.

Atasarea initiala a cardului se va putea face direct la terminalul de plata. Se va scana palma si se va atinge cu cardul pentru inregistrarea in sistem a celor doua. De la acel moment, pentru plata va fi suficienta atingerea scanerului cu palma. In acest fel, la fiecare scanare a palmei terminalul identifica persoana, trimite imaginea catre sistem, care gaseste cardul aferent si opereaza plata.

Dezvoltatorii sunt de parere ca plata cu palma ar fi mai comoda, mai practica si mai naturala decat cu orice obiect. Nici nu ar trebui sa mai aiba grija mijloacelor de plata sau sa se trezeasca la casa ca nu are cardul la el.

Proiectul este dezvoltat in colaborare cu Visa si este testat in prezent in magazinele fizice Amazon Go si Whole Foods.

sursa: News.ro