Toti elevii din Constanta vor merge gratuit cu autobuzele

0
39
Foto: Libertatea

Elevii din Constanța vor circula gratuit cu autobuzele în oraș. Asta după ce un proiect de hotărâre a fost votat joi de consilierii locali. Proiectul a fost iniţiat de primarul Decebal Făgădău, insa Asociaţia Elevilor acuza că măsura este electorală, deoarece cere de 4 ani facilitatea, aprobată acum, înainte de alegerile locale.

Toţi elevii care învaţă în şcolile din oraş vor beneficia de transport public gratuit, s-a decis joi în ședința Consiliului Local Constanța, conform Libertatea.

Măsura nu este valabilă însă și pentru studenți. Proiectul a fost adoptat cu unanimitate, iar amendamentul consilierilor PNL, care cereau ca şi studenţii să beneficieze de această gratuitate, nu a trecut la vot, arată Mediafax.

Pentru a beneficia de gratuitate, tinerii trebuie să prezinte carnetul de elev sau adeverinţă care atestă că urmeaza cursurile unei unităţi de învăţământ din Constanţa.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a solicitat, în nenumărate rânduri, începând cu anul 2016, introducerea acestei gratuităţi. Ultima solicitare referitoare la acest aspect a fost făcută în ianuarie 2019.

Elevii acuza insa ca masura este electorala: „Solicitările AEC privind creşterea procentului reducerii au existat încă din anul 2016, iar faptul că primarul decide să acorde această facilitate nu cu mult timp înaintea campaniei electorale ne arată interesul real pe care autorităţile locale îl au faţă de educaţie. Salutăm decizia primarului de a începe un demers necesar de 4 ani, dar nu putem să negăm caracterul politic al acestuia”.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here