Primarul Viorel Ionescu anunta un nou proiect, ce prevede reabilitarea Scoalii Vechi si Casei Pedagogului

1
135

Viorel Ionescu, Primarul orasului Harsova, a anuntat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca a semnat un contract de executie pentru reabilitarea a doua cladiri istorice din localitate: Scoala Veche si Casa Pedagogului.

Din declaratia edilului, proiectul are la baza trei obiective principale care prevad:

  1. Asfaltarea strazii ce leaga Scoala Veche (viitorul muzeu) de Cetatea Carsium;
  2. Achizitionarea unor biciclete destinate vizitatorilor muzeului, pentru a se deplasa la Cetate (aflata, de asemenea, intr-un proiect de reabilitare);
  3. Reabilitarea cladirilor „Scoala Veche” si „Casa Pedagogului.

Vor începe lucrările de reabilitare a clădirii ,,Școlii Vechi" și ,, Casei Pedagogului".Dragi hârșoveni,Vă informez…

Publicată de Viorel Ionescu pe Vineri, 14 februarie 2020

Data la care vor incepe efectiv lucrarile nu este stabilita foarte clar. Edilul a declarant ca executia va incepe in cel mai scurt timp, in functie de conditiile meteorologice. De asemenea, nici data la care trebuie predata lucrarea nu este cunoscuta.

Scoala Veche „Vasile Cotovu”

Scoala Veche „Vasile Cotovu” din Harsova a adapostit prima biblioteca si primul muzeu regional al Dobrogei, iar restaurarea ei a devenit o necesitate si o datorie morala pentru cei care astazi conduc destinele orasului de pe malul drept al Dunarii.

Cladirea a fost ridicata sub stricta supraveghere a arhitectului Anghel Saligny si a fost inaugurata in anul 1904, in prezenta Regelui Carol I, avand o deosebita frumusete arhitecturala.

Galerie foto Scoala Veche:

Sursa foto: liceulioancotovu.ro

1 COMENTARIU

  1. Ar fi frumos dar ma tem ca este doar campanie electorala, ca doar se apropie alegerile locale. Nu este clar cand incep si cand se termina lucrarile, in contextul in care proiectul de reabilitare a fost semnat de acum vreo 2 sau trei ani si pana acum nu s-a facut nimic altceva exceptand achizitionarea bicicletelor. Mai mult, termenul de finalizare din cate imi amintesc era prin primavara/vara anului asta, ceea ce mi-e greu sa cred ca ar face implementarea fezabila. Poate domnul primar Viorel Ionescu va binevoi sa ne spuna si noua cum stau lucrurile mai exact si de ce nu s-a facut nimic pana acum?

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here