Pompierii au intervenit la pste 40 de incendii ieri. Peste 1.000 de oameni au avut nevoie de ajutor

0
3
Foto: Pixabay

Indiferent că sting incendii, participă la misiuni de descarcerare sau acționează pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, salvatorii desfășoară zilnic sute de intervenții, pentru protecția comunităților.

Din cele peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, conform IGSU.

Astfel, la nivel național, 1.166 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (342 cazuri), urmată de județele Mureș (66 cazuri) și Cluj (52 cazuri).

În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 42 de incendii, precum și în alte 232 misiuni destinate protecției comunităților.

În cursul ultimelor 24 de ore, salvatorii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o locuință, în localitatea Crovu. Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe aproximativ 100 mp, la întreaga locuință. Datorită intervenției prompte a pompierilor, în mai puțin de o oră incendiul a fost stins, fără a fi afectate și alte proprietăți din vecinătate. Din păcate, pe timpul operațiunilor de intervenție, o persoană a fost găsită decedată.

O altă misiune de stingere, care a necesitat efortul susținut al salvatorilor s-a petrecut ieri seară, în județul Suceava. 25 de pompieri militari, care au încadrat 8 mașini de stingere, au acționat unitar pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă, în localitatea Valea Moldovei. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că incendiul se manifesta puternic, la trei proprietăți, pe o suprafață de aproximativ 800 mp. Intervenția a fost una de durată, a presupus atenție sporită din partea salvatorilor, astfel încât, după mai bine de 7 ore, colegii noștri au reușit stingerea flăcărilor. În urma acestui eveniment nu au fost înregistrate victime.

Vine vreme rea

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, pentru perioada 20.11.2020, ora 12.00 – 21.11.2020, ora 17.00 ce vizează ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here