Patru constanteni intorsi din Italia, testati pentru coronavirus

0
45
Foto: Digi24

Patru români care s-au întors din Italia au mers luni, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, fără a prezenta vreun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus. Ei au fost testaţi pentru COVID-19 şi vor rămâne în carantină la domiciliu până când vor veni rezultatele testelor, în cel mult două zile.

Primăria Constanţa a transmis ca la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa s-au prezentat patru cetăţeni români întorşi din Italia care nu prezentau niciun simptom de îmbolnăvire, conform News.ro.

“Aceştia au fost testaţi pentru COVID-19 şi vor rămâne în carantină la domiciliu până când vor veni rezultatele testelor, în maximum 48 ore”, se arată în comunicat.

Totodata, primarul Decebal Făgădău a constituit luni dimineaţă grupul de lucru ce va coordona măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, COVID-19. Din echipă fac parte reprezentanţi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, ai Direcţiei Administrative, ai CT Bus şi ai Poliţiei Locale Constanţa.

De asemenea, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat luni, că sunt analizate mai multe locuri pentru organizarea de spaţii de carantinare şi este făcută şi o evaluare a medicilor şi asistenţilor medicalie care pot acţiona în zonele de frontieră.

“Vrem să identificam cele mai bune soluţii pentru a preîntâmpina posibila răspândire a Coronavirusului pe teritoriul judeţului. În acest sens, analizăm mai multe locuri probabile pentru organizarea de spaţii de carantinare, în judeţul Constanţa, dar facem şi o evaluare a resursei umane care poate contribui activ (medici, asistente), pentru zonele de frontieră.

În cursul zilei de azi, propunerile vor fi trimise la Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii, iar apoi vom putea prezenta o parte din acţiunile preventive”, a afirmat prefectul judeţului Constanţa.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here