Legile controversate pe care PNL vrea sa le anuleze dupa ce a ajuns la Guvernare

0
103
noi legi date de PNL
noi legi date de PNL

Liberalii vor sa anuleze mai multe legi controversate dupa ce au ajuns la putere.

In primul rand, e vorba despre abrogarea legii recursului compensatoriu, prin care au fost eliberati inainte de termen zeci de mii de detinuti.
Totodata, vor să amâne pensionarea anticipată a magistraților, o decizie la fel de controversata, intrucat sistemul de justiție ar rămâne fără judecători și procurori.
„Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, dar acum, în primă fază, am avut rugămintea și cred că rezolvăm cel mai urgent, bugetul pentru 2020, după aceea ne gândim și la celelalte chestiuni care sunt foarte importante”, a spus presedintele Klaus Iohannis, citat de Pro TV.
Prima pe ordinea de zi este abrogarea legii recursului compensatoriu. La fiecare 30 de zile executate, condamnații obțin câte 6 zile de libertate, astfel ca o buna parte dintre ei și-au scurtat detenția cu sute de zile.
In ce priveste legea pensionarii anticipate a pensionarilor, aceasta risca sa produca un blocaj in sistemul juridic pentru ca mii de procurori si judecatori ar putea iesi la pensie din ianuarie 2020.

Vezi acum cele mai noi stiri despre politica.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here