Noi imagini cu avionul prabusit in Iran: A fost lovit de doua rachete (Video)

0
97
Foto: captura NY Times

Avionul de tip Boeing 737, detinut de compania Ukraine International Airlines, doborât în Iran pe 8 ianuarie, a fost lovit de două rachete lansate de la o bază militară din apropiere de Teheran, potrivit unor noi imagini video publicate de New York Times.

Imaginile inregistrate de o cameră video de supraveghere şi filmate cu un telefon mobil arată traiectoria unui obiect luminos noaptea, apoi o explozie pe cer după aproape 20 de secunde, informeaza Agerpres.

Apoi, un al doilea obiect luminos este lansat zece secunde mai târziu din acelaşi loc, în aceeaşi direcţie şi explodează după zece secunde. Astfel, peste doar un minut, o minge de foc a apărut pe scurt în partea de sus a ecranului.

Cele doua rachete au tintit avionul Boeing al companiei Ukraine International Airlines, care s-a prăbuşit la scurt timp după decolare cu 176 de persoane la bord care şi-au pierdut viaţa.

Conform sursei citate, imaginile au fost înregistrate de o cameră instalată pe acoperişul unei clădiri din apropierea satului Bid Kaneh, la 6 km de o bază militară iraniană. Satul este situat la aproximativ 30 km nord-vest de aeroportul internaţional din Teheran.

Iranul a recunoscut abia sâmbătă că a doborât din greseala avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase miercurea trecută din Teheran.

Tensiunea cronică dintre Iran şi Statele Unite s-a accelerat pe 3 ianuarie, dupa uciderea de către Washington a unui important general iranian, Qassem Soleimani, în Irak, urmată de represalii iraniene împotriva a două baze militare americane în Irak, pe 8 ianuarie, atacuri care au avut loc cu câteva ore înainte ca avionul Boeing să fie doborât.