Judecatoria Harsova a condamnat la inchisoare o tanara in varsta de 24 de ani

0
122

O tanara de 24 de ani, din judeţul Constanţa, a fost condamnată de Judecătoria Harşova la un an şi patru luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

In actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, aproape de finele anului 2016, inculpata a condus autoturismul marca Honda, dinspre comuna Saraiu către DN 2A, informeaza Ziua de Constanta.

Apoi, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, drept, pe timp de noapte, cu ceaţă, fără iluminat public, pe carosabil acoperit cu polei, tanăra a pierdut controlul asupra direcţiei de mers către stanga, a traversat sensul opus de mers, unde a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat intr-un şanţ de colectare a apelor pluviale. In urma accidentului rutier a rezultat decesul pasagerei dreapta-spate, mama inculpatei.

Magistratii de la Judecătoria Harşova, in primă instanţă, au decis condamnarea tinerei la pedeapsa de un an şi patru luni de inchisoare cu suspendare pentru săvarşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

1) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe langă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta;
2) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
3) să anunţe, in prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
4) să comunice schimbarea locului de muncă;
5)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, instanţa a admis in parte acţiunea civilă şi a dispus obligarea părţii responsabilă civilmente – societatea de asigurări să plătească suma de 50.000 de euro şi peste 50.000 de lei cu titlu de despăgubiri – daunele morale şi daunele materiale.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here