Iata cum va arata harta autostrazilor din Romania 2030 in viziunea Guvernului

0
35

Ministerul Fondurilor Europene a organizat recent o intalnire cu antreprenori, in cadrul careia le-a prezentat acestora o harta cu reteaua de autostrazi a Romaniei, planificata pentru anul 2030.

Harta a fost obtinuta de publicatia Hotnews si sugereaza ca toate proiectele de autostrazi despre care se vorbeste in prezent vor fi finalizate in urmatorii 10 ani.

Reteaua disponibila in acest moment doar pe hartie include si “proiecte deja veterane” precum autostrazile A1 Sibiu – Pitesti si A3 Comarnic – Brasov. In plus, mai sunt prevazute si trei autostrazi pe teritoriul Moldovei: A8 Targu Mures – Ungheni, A7 Ploiesti – Buzau – Bacau – Suceava – Siret si A13 Sibiu – Fagaras – Brasov – Bacau.De asemenea, exista si o autostrada A9 Timisoara – Moravita care ar asigura o legatura rapida cu Serbia.

sursa: hotnews.ro

Harta arata ca finalizate si autostrada A0, care delimiteaza practic viitoarea centura a Bucurestiului, dar si drumul expres DX 12 Craiova – Pitesti.

Proiectele ar urma sa fie finantate partial prin fonduri europene.

Surprinzator este ca in urma cu aproape 5 ani Guvernul publica o harta foarte asemanatoare, cu deosebirea ca autostrazile respective urmau sa fie finalizate pana in 2020.