Elevii si cadrele didactice se pot inscrie la a II-a editie a concursului „O poveste… o poezie“

0
101

Teatrul pentru Copii si Tineret Constanta, „Calutul de mare”,in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta organizeaza cea de-a doua editie a Concursului Judetean „O poveste… o poezie“.

Evenimentul este destinat prescolarilor si elevilor din invatamantul primar si gimnazial din unitatile de invatamant din judetul Constanta, dar si cadrelor didactice.

Conditiile de participare sunt urmatoarele:

Etapa I (Preselectia)

Inscrierea participantilor se face in intervalul 20 februarie – 10 martie, la adresa de email: teatruldecopii_cta@yahoo.com sau la sediul Teatrului „Calutul de mare”, sala Elpis, str. Aristide Karatzali, nr. 16 (zona peninsulara a Constantei). Preselectia va avea loc pe baza materialelor filmate trimise de participanți la adresa robin29ro@yahoo.com. (calitatea filmarii nu este un criteriu de jurizare).

Anuntarea participantilor calificati se va anunta pana pe 20 martie si se vor afisa si pe site-ul www.teatruldelamare.ro.

Durata scenetei va fi de max. 15 min. iar a poeziei de maxim 3 min.

Etapa II (Concursul)

Concursul va fi sustinut in data de 28 martie, de la ora 10.00, cu participantii care au trecut de preselectie. In concurs vor fi acceptate maxim 5 scenete, pentru fiecare categorie de varsta ( cls. preg. si cls I , cls II-III-IV, cls V-VIII ) si maxim 10 poezii, pentru fiecare categorie de varsta ( 6-8 ani, 8-10 ani, 10-14 ani).

Organizarea activitatilor Concursului pe sectiuni:

1. Teatru- Sceneta sau Dramatizare

Se vor pune in scena piese intregi sau fragmente, prelucrari sau adaptari la alegere din literatura romana si universala adecvate varstei concurentilor. Durata- maxim 15 minute;

2. Recitari de Poezii

Se vor recita poezii inspirate din literatura romana sau universala adecvate varstei concurentilor. Durata- maxim 3 minute. Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 elevi.

Modalitati de evaluare: Jurizare pe baza urmstoarelor criterii:

  • Sceneta: interpretare, miscare scenica, regie, scenografie, impresie artistica, popularitate .
  • Recitari de poezii: prezenta scenica, expresivitate, intonatie, mimica, dictie, capacitate de transmitere a mesajului poetic, repertoriu corect ales.

Informatii suplimentare:

  • Concursul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6-14 ani.
  • Nu se percepe taxa de participare.
  • Toate scolile participante vor incheia un protocol de colaborare pe 1 an cu Teatrul „Calutul de mare” vor primi diplome si adeverinte semnate de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
  • Se acorda TROFEU (MARELE PREMIU), premiile I, II, III si mentiuni pentru fiecare categorie de varsta.
  • Informatii suplimentare puteti obtine de la nr. de telefon 0241/ 618992 în intervalul orar 10.00-15.00, de luni pana vineri.
  • Institutia organizatoare isi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament in caz de nevoie.

Juriul va fi format din personalitati din domeniul artistic constantean si un reprezentant al ISJ Constanta.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here