Care sunt orașele din România în care se trăiește cel mai bine

0
29
Facebook/Emil Boc

Orașele din Transilvania sunt printre primele în care locuitorii sunt mulțumiți de calitatea vieții. Conform unui barometru urban realizat în această vară: Clujul, Oradea, Albă Iulia, Brașov și Timișoara ocupă locuri fruntașe.

Studiul ține cont de domenii precum siguranța, transportul în comun sau locurile de muncă. Capitala primește și ea puncte, dar nu pentru calitatea vieții, ci pentru oportunitatea de a găsi o slujbă, potrivit Știrile Pro TV.

Oradea a izbutit să strălucească tot mai mult în ultimii ani. Conform celui mai recent barometru urban, localitatea de pe Crișul Repede este considerată cel mai sigur oraş de către cei care locuiesc acolo şi ocupă locul întâi la încredere în administraţie publică.

Oradea şi-a impresionat locuitorii şi prin serviciile de sănătate, transportul în comun, dar şi starea în care se prezintă străzile, clădirile şi spaţiile publice. Locuitorii spun că administatia a lucrat repede şi bine în folosul lor.

Orașele în care peste 90% dintre locuitori se declară mulțumiți:

 1. Cluj-Napoca – 97%
 2. Oradea – 96%
 3. Albă Iulia – 95%
 4. Brașov – 94%
 5. Timișoara – 92%
 6. Iași – 90%

În topul oraşelor unde se trăieşte bine se afla şi Timişoara. Printre atuurile municipiului de pe Bega găsim investiţiile străine şi numărul locurilor de muncă.

Sectorul IT foarte bine dezvoltat influenţează şi restul domeniilor. Astfel că afacerile adiacente au înflorit foarte mult în ultima vreme.

Cele mai atractive oraşe din România:

 1. Cluj-Napoca – 21,8%
 2. Brașov – 15,6%
 3. Timișoara – 10,3%
 4. București – 9,8%
 5. Sibiu – 9,7%
 6. Oradea – 7,6%
 7. Constanța – 3,8%
 8. Iași – 3,1%

Clujul se află pe primul loc şi la cele mai atractive oraşe din România. Pe locul 4 se află abia Capitala. Dar nu pentru condiţiile de viaţă de aici – un oraş poluat, supraaglomerat de proiecte imobiliare haotice, făcute de multe ori cu complicitatea autorităţilor şi cu o infrastructură depăşită – ci pentru că locuitorii îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă. La sondaj au răspuns peste 13.000 de persoane.

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here