Când ajunge vaccinul pentru coronavirus în România: Anunțul oficial a fost făcut

0
27
Foto: Stirile ProTV

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că primul lot de doze de vaccin anti Covid-19 va ajunge în România anul acesta, la sfârșiul lunii decembrie și că în ianuarie începe procesul de imunizare.

Tătaru a afirmat, la o dezbatere online organizată de Profit.ro, că primii români care vor fi vaccinați vor fi cadrele medicale aflate în ”linia întâi” de luptă cu noul coronavirus, potrivit Știrile Pro TV.

Oficialul a mai spus că administrarea acestor vaccinuri s-ar putea produce în ianuarie 2021.

”Avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este, și în planificarea care o avem, ca tot personalul medical să fie vaccinat, pentru a putea să avem o linie întâi solidă.” – a spus Tătaru la profit.ro.

El a mai menționat faptul că măsurile de restricție aplicate în România, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19, vor fi menținute ”încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea”.

”Suntem în adaptarea pentru fiecare zi. Suntem în pregătirea următoarelor 3-4 săptămâni. Lumea trebuie să înțeleagă că acele restricții pe care le impunem acum vor merge încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem să limităm ce se întâmplă în acest moment.” – a mai spus Tătaru.

Vezi și: Raed Arafat anunță că am intrat în „logica medicinei de dezastre”! Ce înseamnă acest lucru

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here